Om op een zuinige manier auto te rijden, zijn er manieren waarop je dat kan doen.

Tip 1: snel optrekken

Je moet bij deze manier zo snel mogelijk omschakelen. Zorg ervoor dat het toerental van de motor naar beneden gaat of je kan in de vijfde versnelling rijden. In het laatste geval verbruik je de helft minder brandstof. 

Tip 2: auto uitrollen

Neem gas terug, als jij je benzine wilt besparen. Doe dit wanneer je een kruispunt, een heuvel naar beneden verkeerslicht of scherpe bocht tegenkomt.

Tip 3: zet je motor uit

Om duurzamer om te gaan met brandstof is het slim om je motor af te zetten, als je moet wachten voor een brug, een dicht spoor of op iemand bij het zebrapad. 

Tip 4 Minder je snelheid

Als je op een snelweg rijdt, probeer op een constante snelheid en tussen de 80 en 90 km per uur te rijden. Hierbij rijdt je op de meest duurzame en efficiënte manier.

Tip 5 Houd de snelheid constant

Wil je zuiniger rijden? Probeer dan een constante snelheid aan te houden. Rem minder en geef minder gas. Hierbij kan je gebruik maken van de cruise control. Dat kan je doen door op een knopje te drukken bij je stuur.

Tip 6 Controleer regelmatig de bandenspanning

Check maandelijks je bandenspanning. 

Oorzaak: lekke/slappe banden. 

Gevolgen: meer brandstofverbruik, grotere slijtage kans, meer CO2-uitstoot en een langere remweg.

Tip 7: Beperk het gebruik van de airco

Gebruik weinig tot geen airco. De airco gebruikt veel brandstof. Dat is zonde, want de benzineprijs per liter stijgt steeds meer. Om de warmte eruit te halen, kan je voor vertrek even alle deuren opendoen. Zo wordt het wat frisser in de auto.

Tip 8: Neem geen onnodige bagage mee

Als je veel bagage meeneemt in de achterbak, wordt de auto steeds zwaarder en verspil je meer benzine. Dus neem geen onnodige spullen mee.

Op zoek naar een huurauto? Autoverhuur bedrijf Bert Jonk staat voor je klaar om je wensen te vervullen.

Pin It on Pinterest