Wanneer je een ongeluk krijgt dat iemand veroorzaakt heeft of waar iemand verantwoordelijk voor is, door bepaalde zaken na te laten, bijvoorbeeld op de werkvloer, dan is er sprake van letselschade. Wanneer we kijken naar wat letselschade precies is, dan wordt het al snel duidelijk dat het gaat om immateriële of materiële schade. Zo kun je bijvoorbeeld letselschade hebben aan je arm, maar net goed aan de auto. Wanneer je bijvoorbeeld aan je hand letselschade hebt, dan is het in theorie mogelijk dat je niet goed meer kunt werken en daardoor inkomstenderving hebt. Letselschade kun je berekenen en deze claimen bij de partij die er voor verantwoordelijk is. In deze tekst gaan we jou vertellen hoe je gemakkelijker letselschade kunt claimen. 

Hoe kun je gemakkelijk letselschade claimen?

Veel mensen denken dat het moeilijk is om letselschade te claimen. Ze blijven doormodderen in iets waar ze eigenlijk niet goed in zijn. Wanneer jij moet herstellen, dan is het wel fijn om je daarop te kunnen concentreren en je niet juridisch jargon eigen te hoeven maken om je letselschadevergoeding te kunnen krijgen. Op dat moment komt het letselschadebureau om de hoek kijken. Dit bureau gaat jou helpen je claim te innen. Ze doen dit op basis van een systeem dat we no cure, no pay noemen. Dit houdt in dat jij alleen hoeft te betalen voor hun juridische hulp wanneer je ook daadwerkelijk de schadeclaim toegewezen krijgt. Alle kosten zitten in de schadeclaim berekend waardoor je zelf nooit uit eigen zak die juridische hulp betaalt. 

Bereid je dossier voor

Samen met het letselschadebureau ga je een dossier opstellen en een schadeclaim berekenen, die vervolgens aangeboden wordt aan de veroorzaker van het ongeluk. Het is wel goed om van te voren al de nodige informatie bij elkaar te verzamelen, zodat je dit bij het letselschadebureau kan indienen. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuiskosten, reparatiekosten van je auto, financiële overzichten waaruit je inkomstenderving blijkt, et cetera. 

Op deze manier is het voor het letselschadebureau veel gemakkelijker in te schatten of jij daadwerkelijk recht heb op een schadeclaim, en zo kunnen zij dus goed voor jou aan het werk gaan. Ze nemen een risico als ze werken op basis van het genoemde systeem. Het kan namelijk zo zijn dat jij de schadeclaim niet toegewezen krijgt en dan doen ze al het werk gratis. Daarom willen ze van tevoren er zeker van zijn dat jouw zaak erg sterk staat en dat jij ook daadwerkelijk recht hebt op de schadevergoeding. 

Pin It on Pinterest