Vandaag gaan we het hebben over de verschillende waterontharders die je garage kunt gebruiken. Er zijn er een x-aantal waaruit je kunt kiezen, maar wij hebben de keuze voor jou beperkt uit twee verschillende types. Een online vergelijker is vaak een tool of website waarmee je producten kunt vergelijken. Vandaag gaan we jou en dergelijke proces besparen door gewoon te vertellen welke wij je aanraden. Lees snel verder! 

Welke waterontharders zijn er?

Als je kijkt naar wat er op de markt is, dan kun je zien dat er 2 type waterontharders zijn die vaak aangekocht worden. Het gaat om de magnetische waterontharder en de waterontharder die werkt met een zoutreservoir. Deze laatste noemen we de ionische waterontharder. De eerste werk dus met magnetische straling en heeft verder niets nodig, de tweede heeft zout nodig in een waterreservoir en dit reservoir moet steeds vervangen worden. Met de tweede haal je kalk uit het water, met de eerste bewerk je de moleculen waardoor kalk zich niet hecht aan leidingen en apparaten in je woning. Wij raden je aan om te gaan voor de magnetische waterontharder, omdat bij de ionische waterontharder het nog wel eens gebeurt dat er zout in het zoete drinkwater terechtkomt en dit is slecht voor het milieu.

Waar wordt een waterontharder voor gebruikt?

In principe wordt een waterontharder gebruikt om kalk uit het water te halen zodat dit zich niet als kalkaanslag in je woning gaat nestelen: in leidingen en in verschillende apparaten waar water doorheen stroomt. Wanneer kalkaanslag in apparaten gaat zitten, dan gaan ze meer energie vreten en veel sneller stuk waardoor je weer nieuwe moet kopen en je rekeningen oplopen.

Zet gewoon een magnetische waterontharder op de hoofdleiding in de meterkast en je bent van de meeste kalkaanslag verlost. 

Wil je meer weten over de beste waterontharder, ga dan kijken op wateronthardervergelijker.com. Lees trouwens ook nog even de andere blogs op onze site, want dan ben je direct op de hoogte van de verschillende ontwikkelingen op het gebied van auto´s en dergelijke. 

Pin It on Pinterest