In een dierenkliniek is het belangrijk dat zowel de wachtruimte als de behandelruimte aan bepaalde eisen voldoen. Denk daarbij maar aan de veiligheid voor mens en dier, maar ook aan de hygiëne net als aan het duurzame karakter. Daar kan de uitstraling aan worden toegevoegd en de basis daarvoor begint bij de keuze voor een vloer. Epoxy gietvloeren zijn wat dat betreft bij uitstek geschikt voor toepassing in dierenklinieken, maar zo zijn er ook andere vloeren die aan hoge eisen voldoen.

Epoxy gietvloer voor dierenklinieken

Een epoxy gietvloer is om meerdere redenen geschikt voor toepassing in dierenklinieken. Het is namelijk een veilige vloer die met antislip is af te werken. Dat is belangrijk, want in een behandelruimte komt het bijvoorbeeld voor dat er vocht op de grond komt. Denk maar aan een hond die van angst ineens gaat plassen. De vloer wordt dan glad en om uitglijden te voorkomen, is het belangrijk dat de vloer stroef is. Qua hygiëne geldt dat een epoxy gietvloer naadloos is en vloeistofdicht. Dat maakt een vloer geschikt voor dierenklinieken, want er gelden strenge eisen voor hygiëne.

PU gietvloer voor dierenklinieken

Een PU gietvloer is eveneens als een geschikte vloer voor dierenklinieken te zien. Deze vloer is qua kleur en design aan te passen aan de huisstijl van dierenklinieken. Overigens geldt dat eveneens voor epoxy gietvloeren. Een PU gietvloer is verder eveneens te voorzien van een antislip laag en is door het naadloze karakter gemakkelijk schoon te maken en hygiënisch. PU gietvloeren zijn ook vloeistofdicht en kennen een lange levensduur. Dat zorgt voor een duurzaam karakter. PU gietvloeren hebben ten opzichte van epoxy gietvloeren het voordeel in een hoger comfortniveau te voorzien. Dat maakt deze vloer onder meer geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld de hal en wachtruimte van de dierenkliniek.

Pin It on Pinterest